Нова административна сграда на Община Пловдив ще  бъде построена в

...
Нова административна сграда на Община Пловдив ще  бъде построена в
Коментари Харесай

Вдигат нова сграда към Община в супер центъра на Пловдив за 3 млн. лева

Нова административна постройка на Община Пловдив ще  бъде издигната в суперцентъра на Пловдив на ул. „ Трапезица ”.  От градските управляващи са пуснали социална поръчка за 2,4 млн. лв. бе Данък добавена стойност за строителството й, като тя ще обслужва звена към дирекция „ Социална политика ”.
Прочетете още
Имотът, на който  ще бъде издигната постройката, се намира на ул. „ Трапезица ” 23, на метри от 4 районно управление (на МВР). Той е общински, като сега се употребява за гратис паркиране в региона. Големината му е към 800  кв.м, а преди е имало гаражи върху него.

Зам.-кметът Георги Титюков съобщи, че в постройката ще се реалокира услугата по „ Асистентска поддръжка ”, която има 2000 ползватели, както и още няколко обществени услуги с над 800 ползватели.

„ Средствата за постройката са от страната през делегираните действия. От локалния бюджет няма да се харчат средства. Предвиждат се три етажа по 300 кв.м, както и под земята и наземен паркинг ”, сподели Титюков. В момента тези услуги са ситуирани в две здания на ул. „ Петко Д. Петков ”, където местата са извънредно лимитирани.

 Проблеми има и с паркирането, защото по тези услуги  има огромно текучество на ангажирани с плана, както и хора с неравностойно състояние, където няма къде да спрат.  Оферти от компаниите за строителството ще се подават до 10 ноември.



 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР